Nytt ramavtal med Havs- och Vatten myndigheten

Azote har i dagarna tecknat ett ramavtal med Havs- och Vatten myndigheten för tjänster inom grafisk formgivning av vetenskapligt material. Hurra!

– Det känns fantastiskt kul att få chans att arbeta tillsammans med Havs- och Vattenmyndigheten inom detta område, säger Jerker Lokrantz, VD Azote.

Havs- och vattenmyndigheten är en statlig miljömyndighet som arbetar för att lösa viktiga miljöproblem och skapa en hållbar förvaltning av hav, sjöar och vattendrag.

 

HaV

 

Vinnare i fototävlingen – En oas i storstaden

Grattis Jennie Näslund som med bilden ”En oas i storstaden” tog hem första platsen i Azotes fototävling med temat ”Vår gröna stad”. Det var hård konkurrens om första platsen, många fina bidrag hade skickats in men tillslut föll juryns val på Jennies tolkning.

En oas i storstaden

Juryns motivering

Jennie har fångat ett tillfälle av avkoppling från stadens brus och larm. Parets harmoni är i fokus, inramat av träden och vi kan riktigt känna hur härligt det är att sitta där i kvällssolen. Det enda vi vill veta nu är, var hittar vi denna oas?

Jennie vinner, förutom äran, en av Azotes ekologiska profilprodukter och 1000 kvadratmeter regnskog via Föreningen Rädda Regnskog

Fototävling – Vår gröna stad!

Nu startar Azotes fototävling! Tävlingen är öppen för alla, reglerna är enkla och årets tema är “Vår gröna stad” som du tolkar på valfritt sätt. Senast 1 juni 2014 skickar du in ditt bidrag till tavling@azote.se. Vinnaren utses av Azote och får, förutom äran och en av Azotes ekologiska profilprodukter, 1000 kvadratmeter regnskog via Föreningen Rädda Regnskog!

Vi ser fram emot ditt bidrag!

Fototävling_Vår-gröna-stad

Inskickade tävlingsbidrag får visas och användas av Azote på webb och sociala medier utan ersättning till fotografen.

PS, följ oss gärna på Facebook för senaste tävlingsinformationen och som en bonus får du härliga bilder, intressant läsning och grön inspiration!

 

Dagens bild – Tillverkning av kokosgodis

dublett (23669)

Skalning av kokosnöt för tillverkning av kokosgodis. Kokospalm (Cocos nucifera) är ett 20–30 meter högt träd som växer i tropikerna, främst längs kuster. Kokospalmen tillhör familjen palmer och är den enda arten i släktet Cocos. Frukten, kokosnöt, växer i grupper om 10–20 stycken i palmens topp. De mognar hela året. (Foto: Björn Kristersson/Azote)

Dagens bild – Stadens skräpmark en guldgruva för biodiversiteten

jlb13_0714_0528

Ruderatmark eller skräpmark är mark som ofta störs av mänsklig verksamhet. Detta gör att marken ligger öppen utan täckande växtlighet under perioder. Ruderatmarker är bra grogrund för växter som specialiserat sig på kort livscykel och intensiv förökning, sådana växter som ofta benämns som ogräs. Platsen på bilden ligger i hamnen i Malmö och passeras varje dag av långtradare från kontinenten. Den livliga trafiken för med sig frön och gör att nya växter lätt sprider sig och får fäste. Skräpmarker som den här innehåller unika habitat för flora och fauna och är en speciell stadsbiotop som bidrar till en rik biodiversitet i städerna. (Foto: J Lokrantz/Azote)